Brakel- Brakeler Rundwanderweg Nr. 2

Het prachtige heuvellandschap van het Brakeler Bergland en de culturele bezienswaardigheden onderweg maken deze verandering tot een belevenis. Vanaf het startpunt in Rheder, waar al meer dan 300 jaar bier wordt gebrouwen, loopt het pad over de Nethe naar het landschapspark en door een prachtig beukenbos naar Gehrden. Ooit was het centrum van Beiediktin's leven, nu herbergt het voormalige klooster daar een hotel. De tour gaat verder over de Katharinenberg naar Siddessen.

Barrièrevrij wandelpad Het natuurpark Teutoburger Wald/Eggegebergte maakt natuurbeleving voor iedereen mogelijk. Zowel voor mensen met een handicap als voor senioren en gezinnen met kinderen.

Om deze reden zijn er barrièrevrije avontuurlijke routes aangelegd met vlakke paden die leiden naar aantrekkelijke excursiebestemmingen. Een van deze routes begint bij het Hotel Schloß Gehrden en leidt langs een route van iets meer dan een kilometer door het centrum van Gehrden met zijn vakwerkhuizen die typisch zijn voor deze regio.

Buiten volgt een omweg het dal van de rivier de Öse. St. Peter & Paul

De voormalige kloosterkerk St. Petrus en Paulus in Gehrden, die de grootste historische klok in Westfalen herbergt, is de moeite van het bekijken waard. De deur met rijkelijk ijzeren beslag in het noordelijke portaal van de kerk dateert van rond 1250. Een klopper met een demonengezicht is ook bewaard gebleven.