Nieheims kunstpad

Wanneer u een bijzondere wandeling wilt beleven, dan raden wij u het Nieheims kunstpad aan.

Het pad wekt uw nieuwsgierigheid op. Daarbij komt nog dat u voor sommige kunstwerken een tweede keer moet kijken voor u het echt ziet. Door het samenspel van cultuur en natuur, van kunst en landschap legt het Nieheims kunstpad nieuwe accenten. In harmonie met de natuur worden de objecten van internationale kunstenaars zorgvuldig ontwikkeld en op diezelfde plaats tentoongesteld.

Het “pad” is geen pad in de traditionele zin – integendeel: hier en daar verlaat u de normale wandelweg, alvorens u uw eindbestemming, het kunstobject, omgeven door prachtige natuur, ontdekt. Deze kunstwerken willen niet enkel gezien, maar ook beleefd worden. Uw kinderdromen komen uit wanneer u voor het boomhuis staat: een enorme bol, die met dakpannen bekleed is en helemaal rondom een beuk gebouwd is. Mits vooraf afgesproken kunt u het huis in de boom omhoog- en omlaag klauteren of simpelweg wegdromen, terwijl u door de ronde ramen een blik op het bos werpt.

U kunt zich laten uitwaaien in de wind en uw gedachten laten wegzweven. Deze bijzondere ervaring kunt u opdoen door in een kollossale ronde hangmat, gemaakt uit hout en met touwen vastgemaakt aan de bomen, te gaan liggen. Met uw blik naar de hemel gericht schommelt u op het ritme van de wind in de wiegende bomen.