Willebadessen - Naar mystieke plaatsen

Een tour in het verleden
Maak een spannende ontdekkingsreis door ongerepte bergbossen, steile kliffen en groene dalweiden. Vanuit het luchtkuuroord Willebadessen voert deze rondwandeling u ver terug in het verleden en brengt de geschiedenis tot leven. Onderweg leert u hoe de "Lazy Hunter" de vijand laat verrassen en misschien vindt u zelfs de legendarische schat in de Druden Cave ...

En het antoord is...
Als u van wandelen en puzzelen houdt, moet u de "Wander(s)pas Willebadessen" krijgen, die in Willebadessen als brochure mee naar huis kan worden genomen, bijvoorbeeld bij de toeristische informatie en in de gastronomische bedrijven. In het binnenste gedeelte vindt u de te wandelen bestemmingen, waarover vragen moeten worden beantwoord. Als u vervolgens het ingevulde paspoort aan bovengenoemde partners overhandigt, kunt u de "Willebadessenwandelbadge" in de vorm van een speld aanschaffen.

Karlsschanze
De Karlsschanze is een van de grootste prehistorische kastelen in Westfalen. Het bestaat uit een drie kilometer lang systeem van meerdere wallen - de overblijfselen van het kasteelcomplex zijn vandaag de dag nog zichtbaar. Het complex dateert waarschijnlijk uit de Saksisch-Karolingische periode. Pas in de 17e eeuw kreeg het zijn huidige naam Karlsschanze (de verschansing van Karel de Grote), waarschijnlijk onder de onjuiste veronderstelling dat Karel de Grote het kasteel bouwde om zich tegen de Saksen te stutten.

1x in 100 jaren
In de Drudense Grot, een natuurlijke rotspartij met een offersteen, bloeit naar verluidt één keer in de 100 jaar een blauwe bloem. Wie het vindt, snijdt het af en klopt ermee op de rotswand, zal daar een schat vinden.