Op Benedictus' Trail door de Kloosterregio

Digitale technologie voldoet aan de 1500 jaar oude Benedictijner regel. Onder het motto "Gehört.Erzählt!" (Gehoord, verteld!) is er op acht locaties in het Kulturland Höxter de mogelijkheid om spannende verhalen te laten vertellen tegen een historische achtergrond - als geluidsverhalen.

Deze informatie is vooral de moeite waard om naar te luisteren, want u zult snel en verrassend merken hoe actueel de traditionele regels zijn en hoe ze worden gepresenteerd voor de snelle tijden van vandaag.


Meer dan 1500 jaar geleden schreef de stichter van de Benedictijner Orde een regel die niet alleen het samenleven in kloosters regelt, maar ook betekenis kan geven aan het eigen bestaan, ook vandaag nog.

Een nieuwe baan, kinderen die ons confronteren met nieuwe uitdagingen, meningsverschillen tussen partners, weer een nieuwe app die we niet begrijpen... het dagelijks leven confronteert ons steeds weer met nieuwe uitdagingen. Wie dit alles achter zich wil laten, kan in de kloosterregio Höxter een nieuwe manier van denken vinden. Laat je meevoeren op een avontuur in de geest van St. Benedictus en volg het naar geselecteerde stations in de regio. Op in totaal acht locaties staan audioverhalen met een moderne interpretatie van de Regel van Benedictus op u te wachten. Want ook nu nog kan de Regel waardevolle impulsen geven voor je eigen leven.

In Marienmünster kun je bijvoorbeeld iets leren over luisteren en stilte, open-mindedness en mindfulness. In Hardehausen richt u uw blik op de werken van de schepping en laat u zich meeslepen door het enthousiasme van de jeugd. In Herstelle draait alles om de prioriteiten in het leven - wanneer heb je daar voor het laatst in alle rust over nagedacht? Probeer het gewoon hier en nu.

Alle andere stations hebben ook spannende taken voor u in petto. Probeer een half uurtje stil te zijn, zelfs op het internet. Prijs het werk van anderen of laat uw reisgenoot de rest van de dag bepalen. Niets bijzonders - als je maar de juiste impuls krijgt.

Maak een spannende reis tegen de historische achtergrond van de kloosters en laat u verrassen hoe actueel de 1500 jaar oude Regel van Sint Benedictus nog steeds is.

 

Kloosterlijke tapdans

In het bezoekerscentrum van de abdij van Marienmünster worden de gasten uitgenodigd om de benedictijnenregels zelf uit te proberen. Hans-Hermann Jansen van de Culturele Stichting Marienmünster legt uit hoe de overdracht succesvol is en welke registers moeten worden uitgeschreven.

Zum Podcast