Missiehuis ontmoet middelbaar onderwijs

Tot op de dag van vandaag zijn geloofsverkondiging en pastorale zorg de belangrijkste taken van de wereldwijd actieve Steyler zendelingen - de naam verwijst naar de Nederlandse stad waar de orde in 1875 werd gesticht.

Het Missiehuis van de Orde van het Goddelijk Woord, dat in 1915 in Bad Driburg werd gebouwd en later werd uitgebreid, diende tot 1940 als religieuze school. Onder druk van het nazi-regime werd de instelling door de Wehrmacht gesloten en als militair hospitaal gebruikt. Na de 2e wereldoorlog werden de gebouwen omgebouwd tot een gymnasium, de laatste vaders verlieten Bad Driburg in 2008.

Op de bovenste verdieping van de oostelijke vleugel staat een kerk in neo-romantische stijl. Een zeldzaam voorbeeld van de late Nazarener stijl is het ontwerp van de apsis - gemaakt in 1929/1930, kleur en vorm zijn nog steeds volledig behouden.

Opmerkelijk:

Neoromaanse kerk op de bovenste verdieping van de oostelijke vleugel - apsis geschilderd in de Nazarener stijl, de 14 zijkapellen stellen de kruisweg voor, park met Lourdes Grot.

 

Let op:

De Nazareners waren vertegenwoordigers van een beweging die in het begin van de 19e eeuw was ontstaan en die zich richtte op de vernieuwing van de kunst op religieuze basis.


Gymnasium St. Xaver
Dringenberger Str. 32
33014 Bad Driburg

Tel. 05253 402-0
www.st-xaver.de