Kostbaar bloed in Neuenheerse

In 1815 stichtte St. Caspar del Bufalo in Italië de Orde van de Missionarissen van het Kostbaar Bloed. Naast het verkondigen van het Woord van God was hij vooral bezig met de vernieuwing van het geloof na de omwentelingen van de Napoleontische tijd. Onderwijs en opleiding hebben hierbij een grote rol gespeeld.

In 1957 kochten Missionarissen van het Kostbaar Bloed het voormalige abdishuis in Neuenheerse en openden een gymnasium met een bijbehorend internaat voor jongens - sinds 1972 staat het instituut ook open voor meisjes. Naast het gebruikelijke scala aan onderwerpen, dienen aanbiedingen zoals de Faith Workshop of een maatschappelijke stage om de christelijke educatieve idealen vorm te geven.

Een deel van het internaat is sinds 1994 in gebruik als jeugdcentrum - het is onder andere beschikbaar voor trainingen en retraites.

 

Tip:

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werden nieuwe gebouwen voor school en internaat gebouwd. Het huis van de voormalige abdis werd verkocht en werd in 1989 privé-bezit - het herbergt nu de Verenigde Musea van de Heerse waterburcht.


St. Kaspar
Missionare v. Kostbaren Blut
Johannwarthstr. 7
33014 Neuenheerse

Tel. 05259 9318950 (Jugendhaus)
Tel. 05259-986670 (Kommunität)

www.jhkaspar.de