De oudste christelijke kerk na de vroege kerk

De afschaffing van het Dominicaanse klooster (1824) betekende niet het einde van de religieuze gemeenschap in Warburg. Goedgekeurd door de Pruisische regering vond in 1892 een nieuwe stichting plaats in het noordoosten van de stad. Tussen 1903 en 1908 werden de kerk en de kloostergebouwen in neogotische stijl gebouwd.

Na de sluiting van de Dominicaanse vestiging in 1993 heeft de Syrisch-orthodoxe kerk van Westfalen het complex overgenomen (1996). In de tussentijd werd het klooster tot abdij verheven en werd het ontwikkeld tot het centrum van de Syrisch-orthodoxe gemeenschappen in Duitsland.

Naast het aanbod voor de eigen leden wordt de bezoeker uitgenodigd om kennis te maken met de diepe religiositeit en spiritualiteit van een van de oudste christelijke kerken van allemaal.

Tip:
De Syrisch-orthodoxe kerk vindt zijn oorsprong in de Apostel Petrus. Etnisch gezien zijn de Christelijke Syriërs Arameeërs, die een religieuze en taalkundige minderheid zijn in het hele Midden-Oosten. De theologische verschillen met de katholieke kerk zijn klein.


Syrisch-orthodox Kloster
St. Jakob von Sarug
Syrisch-orthodoxe Kirche v. Antiochien
in Deutschland
Klosterstraße 10
34414 Warburg

Tel. 05641 740564
www.syrisch-orthodox.org