Cultuurgoed Holzhausen

De familie von der Borch woont sinds 1464 in Holzhausen. Het landgoed in zijn huidige vorm dateert uit de 16e eeuw en is volledig bewaard gebleven. Een zeldzaamheid in Oost-Westfalen. Als ensemble staat het onder monumentale bescherming. Sinds enkele decennia wordt op het landgoed Holzhausen gewerkt volgens de regels van de biodynamische landbouw.

Traditionele landbouwkennis wordt gecombineerd met moderne technologie om een milieuvriendelijke en duurzame manier van werken te creëren. Gut Holzhausen is nauw verbonden met een holistische levens- en cultuurfilosofie.

Alleen schijnbaar tegenstrijdige werelden, zoals kunst en landbouw, avant-garde en traditie, worden onder één dak gecombineerd en laten ruimte voor creativiteit. Bij Gut Holzhausen is muziek een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven. Het engagement van het kunstenaarsechtpaar Leonore von Falkenhausen en Frank Beermann, die hier wonen, heeft geresulteerd in een doorlopend artistiek-muzikaal werk.

De jaarlijkse culturele festivals verrijken de regio met een topklasse muziekevenement. Het festival KulturGut Holzhausen VOICES zet elke zomer negen dagen lang de stem in het middelpunt van het programma. Een concertfocus is de romantische zangavond, maar ook muzikaal cabaret, jazz en kamermuziek.

Informatie:
Cultuurgoed Holzhausen
Gutshof 1
33039 Nieheim
Tel. +49 (0)5274 98910

www.gut-holzhausen.de