Cultuurgoed Holzhausen

De familie von der Borch is sinds 1464 gevestigd in Holzhausen. Het landgoed in de huidige vorm stamt uit de 16de eeuw en is volledig bewaard gebleven.

Een zeldzaamheid in Oost-Westfalen. Ze staat als ensemble onder monumentenzorg. Sinds meer dan 50 jaar wordt er op het landgoed Holzhausen volgens de regels van de biologisch-dynamische landbouwkunde gewerkt. Traditionele landelijke kennis verbindt zich met de moderne technieken tot een milieuvriendelijke en toekomstzekere werkwijze.

Landgoed Holzhausen is nauw verbonden met een totalitaire levens- en cultuurfilosofie. Enkel schijnbaar tegenstrijdige werelden, zoals kunst en landbouwkunde, avant-garde en traditie verbinden zich onder één dak en laten vormingsruimtes vrij worden. Lokale identiteit, oorsprong en internationaal ingestelde kunstzin versmelten tot gebeurtenissen en bijeenkomsten, die steeds meer mensen in de ban krijgt.

Muziek is op het landgoed Holzhausen uiteraard een deel van het dagelijkse leven. Uit het engagement van het hier wonende kunstechtpaar Leonore von Falkenhausen en Frank Beermann ontstond er een ononderbroken artistiek-muzikaal werk. De daaruit ontstane jaarlijkse cultuurfeestdagen verrijken de regio met een hoogwaardig muziekevent.

 

Informatie:
Cultuurgoed Holzhausen
Gutshof 1
33039 Nieheim
Tel. +49 (0)5274 98910

www.gut-holzhausen.de