Burchten, kastelen, adelshuizen

Het Kulturland is rijk aan kastelen en herenhuizen, die geschiedenis en verhalen uit het verleden en uit het heden overdragen.

Kasteel Rheder

Het kasteel werd in het jaar 1750 opgebouwd. Het herenhuis lijkt van buiten uiterst sober, en beduidt enkel korte zijvleugels.

Kasteel Welda

In Welda liet Hermann Adolf von Haxthausen vanaf 1734 een representatief barokkasteel met een in licht badende rococozaal bouwen.

Desenberg met burchtruïne

De Desenberg steekt een goede 150 m boven
Warburgse vlakte uit. De markante verschijning
van deze kegelvormige berg heeft de mens altijd
al gefascineerd...

Cultuurgoed Holzhausen

De familie von der Borch is sinds 1464 gevestigd in Holzhausen. Het landgoed in de huidige vorm stamt uit de 16de eeuw en is volledig bewaard gebleven.

Burchtterrein Borgholz

De burcht Borgholz werd in 1291 voor het eerst
vernoemd en is de citadel van de stadsbevestiging.
De burcht was ooit een versterkte schuilplaats.

Burcht Herstelle

Het kasteel Herstelle was het middelpunt van de Duitse romantiek op de Weser, want het was het toneel van belangrijke ontmoetingen tussen kunstenaars en schrijvers in het begin van de 19e eeuw.

Haus Bökerhof

Das Herrenhaus Bökerhof im Kulturmusterdorf Bökendorf ist neben Haus Vörden und Gut Abbenburg einer der Familiensitze der freiherrlichen Familie von Haxthausen und literaturhistorisch ein Ort mit großer Bedeutung.

Burgruine Holsterburg

 

Eine der wenigen achteckigen Burgen des hochmittelalterlichen Europas gibt es in Warburg zu bewundern. Architektur von europäischem Rang, schön in Szene gesetzt von der Stadt Warburg.