Kasteel Welda

In Welda liet Hermann Adolf von Haxthausen vanaf 1734 een representatief barokkasteel met een in licht badende rococozaal bouwen.

Na een bewogen geschiedenis met verschillende bezitters werd het kasteel Welda in 1996 door de huidige eigenaar verworven en werd het in grote delen herstructureerd.

Vandaag is het kasteel overwegend privé. Exclusieve woningen bieden een eersteklas woonsfeer in historische coulissen. De grote spiegelzaal wordt voor concerten, tentoonstellingen en lezingen gebruikt en kan verhuurd worden. De burgelijke stand van de stad Warburg biedt sinds 2002 huwelijken aan in de spiegelzaal van het kasteel.

In Welda liet Hermann Adolf von Haxthausen vanaf 1734 een representatief barokkasteel met een ondergelopen rococohal bouwen. Na een bewogen geschiedenis met verschillende eigenaren werd het Welda kasteel in 1996 door de huidige eigenaar aangekocht en grotendeels gerenoveerd.

Vandaag de dag wordt het kasteel voornamelijk privé gebruikt. Exclusieve appartementen bieden een eersteklas woonsfeer in een historische omgeving.

De grote spiegelzaal wordt gebruikt voor concerten, tentoonstellingen en lezingen en kan bovendien worden gehuurd. Het registratiekantoor van de stad Warburg biedt sinds 2002 bruiloften aan in de Spiegelzaal van het kasteel.

 

Informatie:
Schloss Welda
Ferdinande von Brackelstraße 12
34414 Warburg - Welda

Tel.: +49 (0)5641 740741
Bezichtiging op afspraak.


www.schloss-welda.de