Burg Herstelle

De BURG HERSTELLE

ligt hoog boven de Weser in het stadsdeel Herstelle op historische grond. Al in 797 werd het door Karel de Grote gebruikt als winterkamp tijdens de Saksische oorlogen, meerdere malen verwoest en weer opgebouwd tot het bijna 200 jaar geleden zijn huidige vorm kreeg.

Na een renovatie- en restauratiefase van meerdere jaren is deze met geschiedenis doordrenkte plek teruggekeerd naar zijn historische wortels en biedt sinds 2017 onderdak aan de "Academie voor Kunst, Cultuur & Gezondheid", de Kunst- & Cultuurvereniging Burg Herstelle e.V., Creatieve workshops met gerenommeerde docenten, die nationaal en deels internationaal actief zijn, vormen een belangrijk zwaartepunt van de academie: schilderen, tekenen, fotografie, boekbinden,  handlettering, creatief schrijven, collage & mixed media enerzijds, stemtraining en Vocal Vital alsmede muziekavonden anderzijds. De derde pijler van de Academie, "Gezondheid", houdt zich bezig met holistische geneeskunde en biedt onder meer cursussen en seminars over mindfulness (stressbeheer en meditatie). Een beproefde methode om mindfulness te beoefenen is het MSBB-programma (Mind, Soul & Body in Balance). Het is een op mindfulness gebaseerd stressmanagementprogramma dat verwijst naar specifieke risico- en beschermende factoren van de geestelijke gezondheid om de ontwikkeling en manifestatie van ziekten tegen te gaan. In de directe omgeving van het kasteel bevindt zich de Benedictijner abdij van het Heilige Kruis met een kleine kloosterwinkel en een groot pension, en op slechts 5 kilometer afstand ligt de pittoreske Hugenotenstad Bad Karlshafen met de Weser Skywalk en vele andere aantrekkelijke excursiebestemmingen.

Alle informatie over huidige, toekomstige en vroegere evenementen is te vinden op het internet op www.burg-herstelle.de.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Burg Herstelle

Carolus-Magnus-Straße 10
Beverungen
Tel. 05273 3677680