Burg Herstelle

Zo genot Annette von Droste-Hülshoff vaak van het bezoek en prees ze het prachtige uitzicht op de Weser. Ook de schilder Ludwig Grimm en zijn nog beroemdere broers Jacob en Wilhelm Grimm verbleven er ook graag. Het landschapsvormende burchtcomplex ligt hoog boven de Weser in de wijk Herstelle op historische grond. Al in het jaar 797 werd het door Karel de Grote tijdens de Saksische oorlogen als winterkamp gebruikt, meerdere malen vernield en weer opgebouwd tot het bijna 200 jaar geleden zijn huidige vorm kreeg. Na enkele jaren van renovatie en restauratie wil deze historische plek nu zijn historische wortels terugwinnen en zich ontwikkelen tot een centrum voor kunst, cultuur en gezondheid.

Naast een breed scala aan workshops op het gebied van tekenen, schilderen, fotografie, etc. vinden er ook muziekevenementen, lezingen en tentoonstellingen plaats. Verder is er ook de mogelijkheid om te trouwen in de trouwzaal van het kasteel Herstelle in het filiaal van het registratiekantoor Beverungen. In de buurt van de burcht bevindt zich de benedictijnenabdij van het Heilig Kruis met een kleine kloosterwinkel en een groot gastenverblijf.

Bovendien ligt het schilderachtige hugenotenstadje Bad Karlshafen met de Weser Skywalk en vele andere aantrekkelijke excursiebestemmingen op slechts 5 kilometer afstand.

 


Information:

Burg Herstelle
Carolus-Magnus-Straße 10
Beverungen
Tel. 05273 367768 0


www.burgherstelle.de

De burcht aan de Weser