Kasteel Corvey

Corvey - het voormalige benedictijnenklooster en het huidige kasteelcomplex - maakt op indrukwekkende wijze een brug tussen het verleden en het heden, tussen kerk en maatschappij.Romantisch gelegen aan de Wezerbocht en het Wezer-fietspad geldt Corvey vandaag de dag nog steeds als een culturele vuurtoren, met een geschiedenis van meer dan 1200 jaar die ver en breed schittert en ongeëvenaard is in Europa.

Het complex is een bijzondere excursiebestemming in de kloosterregio van het Kulturland Kreis Höxter: rust, ontspanning en spiritualiteit zijn direct bij de toegangspoort van de voormalige abdij te voelen.

Corvey is altijd een bezoek waard want achter de oude muren kunnen bezoekers een spannende ontdekkingsreis maken. Bezienswaardig is het Karolingische Westwerk, dat tot werelderfgoed is verklaard, het barokke kasteelcomplex, de kloostergang en de abtengalerij, evenals de prachtige keizerzaal en de veelzijdige pomp- en woonkamers die dateren uit de 18e en 19e eeuw.

In de bibliotheek, waar de dichter Hoffmann von Fallersleben ooit als bibliothecaris werkte, herbergt bijna 75.000 boekdelen in 15 elegante zalen.Op 21 juni 2014 is Corvey door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Als werelderfgoed draagt Corvey de officiële titel "Het Karolingische Westenwerk en de Civitas Corvey".

Informatie

Kulturkreis Höxter-Corvey gGmbH
Museum Höxter-Corvey
37671 Höxter
Tel. 05271 68168