Burcht Dringenberg

De machtige burcht op de 298 m hoge berg domineert al eeuwenlang het silhouet van Dringenberg. De bouw begon in 1318 en is sindsdien meermaals veranderd.

De laatste grote veranderingen werden rond 1550 onder bisschop Rembert von Kerssenbrock aangebracht, zo kan men eigenlijk zeggen dat het kasteel in zijn huidige vorm ongeveer 450 jaar oud is. De latere bouwwerkzaamheden werden alleen gebruikt om de bouwsubstantie te behouden.Als zomerresidentie van de bisschoppen van Paderborn was het kasteel de administratieve zetel van het district Oberwald (ongeveer gelijk aan het district Höxter). Na de secularisatie in 1803 kocht de stad Dringenberg het kasteel en zijn economie in 1825. Later werd de gemeentelijke en officiële administratie daar gehuisvest.

Dit bleef zo tot de gemeentelijke reorganisatie in 1975, toen het kasteel eigendom werd van de stad Bad Driburg.Het kasteel vandaagVandaag de dag herbergt het kasteel het museum van de Dringenbergse plaatselijke vaderlandsvereniging (zie musea).

In de historische slotkapel worden bruiloften van de burgerlijke stand van de stad Bad Driburg uitgevoerd. De kamers in de oostelijke vleugel worden gebruikt als club- en repetitieruimtes van de Dringenbergse verenigingen. De zuidvleugel is bewoond.

Informationen

Burg Dringenberg
Heimatverein Dringenberg
33014 Bad Driburg
Tel. 05259 1254