Kasteel van Fürstenberg

Porseleinen tijdreizen voor grote en kleine bezoekers

Het uitvoerig gemoderniseerde Museum Schloss Fürstenberg is gevestigd in een renaissance jachtslot van de hertogen van Brunswijk en is al meer dan 270 jaar het hoofdkwartier van de porseleinfabriek van Fürstenberg.

De moderne museumwereld in het oude kasteel boeit de bezoekers. In een reis door de tijd, van het begin van de Fürstenbergse porseleinfabriek via de verschillende tijdperken en stijlen tot nu, komen de bezoekers van het museum niet alleen waardevolle individuele stukken en designiconen tegen, maar leren ze ook de achtergrond van de porseleinproductie kennen en kunnen ze zelf actief worden.

De multimediale tentoonstelling nodigt de bezoekers uit om steeds opnieuw deel te nemen aan hands-on stations waar aanraken uitdrukkelijk gewenst is. Mops Anna begeleidt kinderen op een leuke ontdekkingsreis.

Ervaring, begrip & vormen.

"Hoe komt het handvat aan de beker?" en "Waarom moet porselein meerdere keren worden gebakken?" - In de bezoekerswerkplaats is angst voor contact met het porselein taboe.

Gebroken stukken die hier gebroken zijn brengen geluk en veel plezier - niet alleen voor volwassenen, maar vooral voor kinderen.

De porseleinmakers maken op hun werkplekken gebruik van praktisch werk om de bezoekers in te wijden in de geheimen van hun filigraan vakmanschap. Workshops en schildercursussen nodigen de bezoekers uit om het porselein uit Fürstenberg verder te ontdekken.

De factory outlet is het hele jaar door geopend en biedt alle producten van de huidige Fürstenberg en SIEGER BY FÜRSTENBERG collectie aan, ook in de online shop.

De Bistro CARL op het kasteelterrein biedt een culinaire time-out aan. Met uitzicht op het kasteel en de Weser kunnen de gasten genieten van de seizoensgebonden en regionale keuken en van verschillende taart- en koffiespecialiteiten. Een biertuin nodigt de bezoekers* uit om in de schaduw van oude bomen te vertoeven. Het spreekt voor zich dat het FÜRSTENBERG-porselein wordt geserveerd.

(Laatste paragraaf vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie).)

Informatie:

MUSEUM SCHLOSS FÜRSTENBERG
Meinbrexener Str. 2
37699 Fürstenberg

Advies:

Telefoon: 05271 401-178 oder 05271 966 778-0

museum@fuerstenberg-schloss.com
www.fuerstenberg-schloss.com

www.facebook.com/museumschlossfuerstenberg