Kloosterfeest 2022

Diversiteit van culturele expressie - OWL leeft culturele diversiteit

Om de twee jaar worden tijdens de zomerweken de sterke kloosterplaatsen in het kloosterlandschap van Oost-Westfalen-Lippe omgetoverd tot concertpodia, tentoonstellingsruimten en ontmoetingsplaatsen. Dan gaan muziek, zang, dans, beeldende kunst en literatuur met hun rijke erfgoed een inspirerende dialoog aan.

In een beproefde mix van concerten, workshops en wandelingen of andere ontdekkingstochten bieden de zomermaanden een kostbaar moment om de schatten van de streek te leren kennen. De natuur en eeuwenoude cultuurlandschappen treden op de voorgrond in ontmoetingen met mensen en scheppen mogelijkheden om te ademen, te pauzeren en te genieten.

Op basis van de positieve ervaringen van de afgelopen jaren en in coördinatie met andere regionale festivals is opnieuw een aantrekkelijk programma samengesteld, dat een grote verscheidenheid aan activiteiten biedt, vooral in de weekenden in de reismaanden juli en augustus. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn wanneer, in uitwisseling met de kunstenaars, diverse literaire en muzikale wegen ontstaan, die noodzakelijke culturele bruggen slaan en relationele verbindingen tot stand brengen tussen mensen en plaatsen.

Het Kloosterfestival 2022 wordt op vrijdag 1 juli om 19.30 uur in de Marienkirche Höxter geopend met licht, geluid en middeleeuwse muziek door het ensemble Trecanum (Strassbourg), de jazzklarinettist Christian Elin en de gambiste Anna Zimre. Van het kamerorkest La fonte Münster tot de 11 cellisten van de muziekacademie van Detmold en een Montverdi Marian Vespers-project van de muziek- en theateracademie van Hannover: tot 14 augustus 2022 zijn er in totaal 24 evenementen gepland.

Net als in voorgaande festivaljaren zijn ook de populaire Bach Walks weer van de partij. Internationale artiesten uit de hele wereld en van alle stijlen zullen concerten geven, bijv. het Shiki Duo of het Rox Jazz Trio, die in de "Blauwe Kerk" zullen betoveren met een unieke combinatie van jazz en gregoriaanse muziek. En niet te vergeten - het vakantietheater voor jongeren en de Bachnacht met wijn en brood op het kloosterplein van de abdij Marienmünster zullen ook weer terugkeren.

Gedetailleerde informatie over alle evenementen zal regelmatig en actueel worden gepubliceerd op www.klosterlandschaft-owl.de en op de websites van de organisatoren.

De evenementen worden gesteund door het regionale cultuurbeleid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de districten Höxter, Lippe, Gütersloh en Paderborn, de LWL en de VerbundVolksbank OWL eG.

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)***