Kloosterfestival 2024

Een verscheidenheid aan klanken in kloosters en kerken

Om de twee jaar brengt het zomer kloosterfestival het kloostererfgoed van het district Höxter tot leven. Van 5 tot 28 juli nodigen concerten, tentoonstellingen, wandelingen en andere activiteiten bezoekers uit om de spiritualiteit van de kloosterplaatsen in de regio op een bijzondere manier te beleven.

Bach voor alle zintuigen

Een hoogtepunt van de reeks evenementen is de lange Bach-avond in de abdij van Marienmünster op zaterdag 27 juli. Om 19.30 uur begint het plezier voor alle zintuigen, waarbij de verschillende componenten van de muziek van Johann Sebastian Bach worden gepresenteerd. Met het barokensemble Passions Croisées en het kamerkoor Les Ornements uit Straatsburg en een elektronisch Bach-experiment van musicus Mylène Kroon belooft het een zeer onderhoudende avond te worden. Tussendoor wordt er voor iedereen brood en wijn geserveerd. Het evenement eindigt traditioneel rond middernacht met het zingen van Bach koralen in de abdijkerk van het voormalige klooster.

Informatie en contact

De huidige jaarlijkse brochure van de Klosterlandschaft Ostwestfalen-Lippe presenteert onder andere het programma van het kloosterfestival. Meer informatie is verkrijgbaar bij: Kulturland Kreis Höxter, Corveyer Allee 7, 37671 Höxter, telefoon: +49 (0)5271/974323, e-mail: info@kulturland.org, internet: www.kulturland.org
Gedetailleerde en actuele informatie over alle evenementen wordt regelmatig gepubliceerd op www.klosterlandschaft-owl.de en op de websites van de organisatoren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)