Cultuurvereniging ARTD Driburg e.V.

Het historische stadhuis van Dringenberg is een unieke getuigenis van het burgerlijke leven in de voormalige titulaire stad Dringenberg. Na een uitgebreide renovatie staan de burgerzaal, de raadszaal en de gewelfde kelder uit de stichtingsperiode van de stad (1318 - 1323) sinds 2005 ter beschikking voor kunsttentoonstellingen, het café van de ondersteunende vereniging Initiative Historisches Rathaus Dringenberg e.V. en privéfeesten.

In het raadhuis van het historische stadhuis Dringenberg toont de cultuurvereniging ARTD Driburg e.V. hoogwaardige regionale en internationale kunst in tijdelijke tentoonstellingen. In samenwerking met de Heimatverein Dringenberg organiseert ARTD Driburg grotere tentoonstellingen in de Ridderzaal en de gewelfde kelder van het museum in Schloss Dringenberg. ARTD Driburg draagt zo bij aan de revitalisering van beide historische gebouwen die het stadsbeeld aanzienlijk hebben gevormd.

Daarnaast biedt ARTD Driburg beeldende kunstenaars een forum voor uitwisseling in kunstgesprekken, workshops en gezamenlijke tentoonstellingsprojecten in het historische stadhuis.

 

Informatie:

KULTURVEREIN ARTD DRIBURG E.V.

Historisches Rathaus Dringenberg
33014 Bad Driburg-Dringenberg

Geschäftsstelle ARTD Driburg:
Zur Heiligenrieke 17
33165 Lichtenau
Tel. 05292 1698 (Cornelia Appel)


en
het initiatief historisch stadshuis Dringenberg e.V.
Dieter Küppers (05259  1627)