Orgelstad Borgentreich

Midden in de Waarburgse heide ligt de stad Borgentreich. Dit stadje is vooral bekend door haar barokke springorgel in de katholieke parochiekerk...

Het weidelandschap & orgelmuseum

Het is het grootste historische orgel van Westfalen en een van de beroemdste monumentale orgels van Europa. Het Borgentreicher barokorgel was ook de reden om het eerste Duitse orgelmuseum in het voormalige stadhuis tegenover de parochiekerk te vestigen.

Dit interessante museum richt zich niet op de verzameling van verschillende instrumenten, maar op het illustreren van de werking van een orgel, de klankstructuur, de historische ontwikkeling en het vakmanschap.

Net zo uniek in de regio is de synagoge in de wijk Borgholz. Dit religieuze gebouw is een belangrijke historische getuige van de Joodse bevolking die vandaag de dag dienst doet als ontmoetingsplaats met tentoonstellingen, lezingen en concerten.

In Borgholz bevindt zich ook het Museum van de Dorpsgeschiedenis in een voormalige boerderij. Onder het motto "Herontdek het oude en herontdek het nieuwe" biedt het museum met veel aandacht voor detail inzicht in het leven van onze voorouders.

Een replica van de Grot van Lourdes werd tussen 1901 en 1902 gebouwd in de voormalige gemeentelijke groeve aan de rand van Borgentreich. In 1978 kreeg het een pauselijke onderscheiding en is nu een populair bedevaartsoord voor de gelovigen.

Informatie:

Stadt Borgentreich
Am Rathaus 13
34434 Borgentreich

Telefon: 05643 8090