Hanzestad Brakel

De stad Brakel ligt in een breed dal midden in het Kulturland Kreis Höxter. Hier beleeft u de oude Hanzestad (Luftkurort) met haar historische stadskern tijdens een wandeling door de stad.

Voor literatuur- en sprookjesvrienden

Laad uw batterijen op in het uitgestrekte kuurpark "Am Kaiserbrunnen" met zijn verzorgde park en vijvers en de door de staat erkende geneeskrachtige bron.

Bezoek ook het ontspanninsoord Bellersen. Hier vindt u een aantal thematische rondwandelingen. Daarnaast wordt lokaal fruit in fijne fruitstokerijen gedistilleerd tot een veelgevraagde Obstler. Literatuurliefhebbers weten dat Bellersen internationale bekendheid heeft verworven als "Dorf B." van de "Judenbuche" die geschreven werden door de dichteres Annette von Droste-Hülshoff.

Maak een kleine omweg naar Bökendorf. In de 19e eeuw was de Bökerhof het centrum van de 'Romantische Kring' met Annette von Droste-Hülshoff en de Gebroeders Grimm.
Sinds 1950 voert een actief amateur-ensemble zowel kindervoorstellingen als komedies en musicals voor volwassenen uit op het openluchtpodium aan de rand van het dorp.

Bovendien beschikt het ontspanningsoord Gehrden over een vakantiedorp, een familievakantie- en educatief centrum, natuurpaden en een bosweide.

 

Informatie:

Tourist Information im Haus des Gastes
Am Markt 5
33034 Brakel

Telefon: 05272 360-1250