Hanzestad Warburg

De 1000 jaar oude Hanzestad aan de voet van het Eggegebergte, gelegen in het romantische Diemeldal, heeft tot op de dag van vandaag zijn gesloten middeleeuwse stadsbeeld behouden, met liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en goed bewaarde oude vestingwerken.

De machtige kerken en massieve gebouwen uit de hoogtijdagen van de Hanzestad zijn het bewijs van de vroegere welvaart en het artistieke gevoel van de inwoners van deze stad. Rondleidingen door de stad nodigen uit tot dag- en weekendtoerisme en u kunt ook een van de weinige achthoekige kastelen van het hoge middeleeuwse Europa bewonderen: De kasteelruïne "Holsterburg".

De door de staat erkende mineraalbronnen "Franziskus" en "Sillerquelle" in het district Germete zijn tot ver buiten de regio bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Het kuurpark met kuurcentrum en midgetgolfbaan en het bizon- en zeilpaardenverblijf in het ca. 170 ha grote natuurpark in het district Scherfede-Hardehausen met een recreatiemeer zijn geliefde bestemmingen voor uitstapjes. In Hardehausen bevindt zich ook de "Hammerhof", het informatiecentrum voor bos, hout en milieu, dat door de dienst voor bosbeheer van de deelstaat Noordrijn-Westfalen is gebouwd.

Het klooster Hardehausen, een voormalige cisterciënzerabdij die in 1140 werd gesticht, herbergt vandaag het "Jeugdcentrum" en het katholieke centrum voor volwassenenonderwijs "Anton Heinen" van het aartsbisdom Paderborn.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 

Informatie:

Info-Center auf dem Neustädter Marktplatz
34414 Warburg

Telefon: 05641 908800