Hanzestad Warburg

De 1000 jaar oude Hanzestad aan de voet van het Eggegebergte, gelegen in het romantische Diemeldal, heeft tot op de dag van vandaag zijn gesloten middeleeuwse stadsbeeld behouden.

De bezoekers krijgen naast de goed bewaarde oude vestingwerken liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen te zien. De machtige kerken en massieve gebouwen uit de hoogtijdagen van de Hanzestad getuigen van de vroegere welvaart en het artistieke gevoel van de inwoners van deze stad. Rondleidingen door de stad nodigen uit tot dag- en weekendtoerisme.

De door de staat erkende geneeskrachtige bronnen "Franziskus" en "Sillerquelle" in het Germete-district staan bekend om hun geneeskrachtige werking tot ver buiten de regio. Het kuurpark met kuurcentrum en minigolfbaan en het bizon- en zeilpaardenverblijf in het ca. 170 ha grote natuurpark in het district Scherfede-Hardehausen met een recreatiemeer zijn geliefde bestemmingen voor uitstapjes. In Hardehausen bevindt zich ook het informatiecentrum "Hammerhof" voor bos, hout en milieu van de "Hammerhof", die door de regionale bosbouwadministratie van Noordrijn-Westfalen is gebouwd. Hier kunt u in tentoonstellingen, seminars en lezingen meer te weten komen over de regio Südegge en de natuur.

Het klooster Hardehausen, een voormalige cisterciënzerabdij die in 1140 werd gesticht, herbergt vandaag de dag de onderwijsinstellingen van het aartsbisdom Paderborn, waaronder het "Jeugdhuis" en de staatsschool "Anton Heinen".


Informatie:
Info-Center auf dem Neustädter Marktplatz
34414 Warburg
Telefon: 05641 908800

www.warburg-touristik.de

Stad met geschiedenis