Buddenberg-Arboretum, Bad Driburg

Exotisch bomenpark Bad Driburg

Het Arboretum op de Steinberg herbergt op een oppervlakte van ongeveer 10 hectare meer dan 100 inheemse en exotische boomsoorten zoals de ginkgoboom, de oersequoia, de Japanse taartenboom, de pastoorshoed, de toverhazelaar of de zakdoekboom, maar ook prachtige solitaire eiken en een sierlijke fruitweide. Grote zichtlijnen openen een prachtig uitzicht op het Eggegebergte en, wanneer het zicht goed is, tot ver in het Weserbergland.

Een ander bijzonder kenmerk van het arboretum is een geologische groeve en 20 grafheuvels uit de Bronstijd. Een gedeelte van de ongeveer 20 km lange "Sachsenweg" loopt door het gebied, evenals een 1 km lang rondweggetje met informatieborden, dat grotendeels geasfalteerd is.

taartboom & Pfaffenhütchen

Voor de leek biedt het arboretum de mogelijkheid om kennis te maken met bomen en struiken uit andere landen en continenten. Verrassend genoeg komen de exotische soorten in het arboretum vaak uit Amerika of Azië, die voor de ijstijd ook al in ons land voorkwamen. Voor de expert moet het arboretum met zijn bedreigde soorten een plaats van studie zijn, waar hij illustratief materiaal kan verzamelen en tegelijkertijd kan bijdragen aan het behoud van zeldzame boomsoorten.

Van april tot oktober worden er rondleidingen in het Buddenberg Arboretum aangeboden. Een bezoek is op elk moment van het jaar de moeite waard, hoewel het voorjaar natuurlijk verleidelijk is met zijn bijzondere bloei, vooral de Japanse en Chinese sierbomen.

Contact & verdere informatie:

Bad Driburger Touristik GmbH
Lange Straße 140
33014 Bad Driburg
Duitsland

Telefon: +49 (0)5253 9894-0