Tuinen & Parken

Het landschapspark in Rheder, het gravenpark en het arboretum in Bad Driburg met zijn exotische bomen of het kasteelpark in Wehrden zijn slechts enkele voorbeelden van de gevarieerde groene paradijzen in de regio.

"Onze tuinen en parken zijn een echt handelsmerk in de medicinale tuinen van Duitsland, die de wereld en de menselijke beelden van de respectievelijke tijden levendig weerspiegelen."

Annabelle Gravin von Oeynhausen-Sierstorpff, Ambassadeur van de Tuinen en Parken in Kulturland

Botanischer Garten Höxter

Het lespark werd eind jaren 1970 aangelegd als lespark voor studenten van de Höxter hogeschool voor toegepaste wetenschappen en werd in 2004 erkend als botanische tuin vanwege de plantendiversiteit en het wetenschappelijk belang.

Huxarium Gartenpark Höxter

Het voormalige terrein van de Höxter State Garden Show strekt zich uit van de stadswal langs de met bloemen omzoomde stadsmuur en langs de promenade langs de rivier tot het voormalige benedictijnenklooster van kasteel Corvey, dat sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Schöpfungsgarten Höxter

In het kader van de Höxter State Garden Show is aan de Weser tussen de stad Höxter en het werelderfgoed Corvey een tuin van de schepping aangelegd. Hij presenteert zich onder het motto "Life.Faith.Amazement".

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)