Tuinen & Parken

De afwisselingsrijke, door de mens gemaakte "kleine paradijzen" zijn: recreatiegebieden, oasen van rust en podia voor kunst en cultuur.

Grafelijk park Bad Driburg Grafelijk park Bad Driburg

Der Gräfliche Park in Bad Driburg, seit über 230 Jahren im Besitz der Grafen von Oeynhausen-Sierstorpff, ist zweifellos einer der schönsten Landschaftsparks Deutschlands. Hier verbinden sich beispielhaft historische Bestandspflege, zeitgenössische Gartenkunst und moderne Nutzungserfordernisse miteinander.

Landschapspark Rheder Landschapspark Rheder

In het landschappelijk bekorende rivierdal liggen het dorp en kasteel Rheder met een 8ha groot landschapspark...

Buddenberg-Arboretum Buddenberg-Arboretum

Auf einer Fläche von etwa 10 ha beheimatet das Arboretum auf dem Steinberg über 100 einheimische und exotische Baumarten wie Ginkgo-Baum, Urweltmammutbaum...

Park Bad Hermannsborn Park Bad Hermannsborn

Het kuuroord met zijn ca. 20 ha grote park is bijna enkel bekend bij "ingewijde" bezoekers en werd in de jaren 1924/25 door de vergoedingsziekenkas Barmer ontwikkeld.

Kasteelpark Wehrden Kasteelpark Wehrden

Het kleine landschapspark uit de late 19de eeuw heeft in verbinding met het vroegbarokke kasteel en een vrijstaande toren een betoverende charme.

Landschapspark Vörden Landschapspark Vörden

Het kasteel Vörden werd rond 1730 als barokke herenhuis over een beekdal opgericht op een kleine heuvel in plaats van een oud burchtterrein.

Kasteelpark Vinsebeck Kasteelpark Vinsebeck

Het waterkasteel in Vinsebeck werd tussen 1717 en 1720 opgebouwd en is voor het kunstlandschap van Westfalen een juweel uit de laatbarok.

Klooster en kasteel Willebadessen Klooster en kasteel Willebadessen

Het barokke kloosterterrein van het voormalige benedictijnenklooster uit 1149 met conventgebouwen en romaanse kerk is het vormgevende centrum...

Wildparken en dierentuinen Wildparken en dierentuinen

U kunt wilde tijden beleven in de volgende wildparken en dierentuinen:

Meer tuinen en parken Meer tuinen en parken

De mooiste tuinen en parken buiten Kreis Höxter...