Park Bad Hermannsborn

Bijna alleen "ingewijden" kennen het kuuroord met zijn ongeveer 20 ha grote park, dat in 1924/25 door de Barmer Ersatzkrankenkasse werd ontwikkeld.
De geneeskrachtige bronnen worden hier al gebruikt sinds 1860, toen Bad Hermannsborn mineraalwater per fles werd verzonden.
 
Terwijl de bezoekers van de Kliniek van het Park al door de twee poortgebouwen met hun bolvormige gewelven lopen, opent zich bij de zuilengangen een direct zicht op het park. Voorbij de imposante kastanjelaan valt het uitzicht over de centrale bloemenrotonde en vervolgens op het historische hoofdgebouw van het kuuroord Bad Hermannsborn. Voor het Kurhaus en langs de bijna mondaine oprijlaan krijgen de sierbedden een kleurrijke lente- en zomerbeplanting.
 
De westelijke en oostelijke gebieden van het kuurpark zijn ontworpen in de stijl van een landschapspark. In het oosten is een klein eikenbosje geplant met indrukwekkend grote rhododendrons en azalea's, die tijdens de bloeiperiode in het voorjaar een kleurrijk spektakel bieden. Langs de paden aan de rand biedt het uitzicht ook een panorama op het omringende landschap. Een ander opvallend element van het park zijn de vijvers met watertrappen en fonteinen aan de westkant.
 
Het kuurpark, dat in 1925 werd aangelegd als een Engels landschapspark, beslaat in totaal 18 hectare en kan worden verkend op vele kronkelende maar gemakkelijk toegankelijke en voor gehandicapten toegankelijke paden. In de vroege ochtenduren zijn hier soms herten, hazen en vossen te zien. Maar ook vuursalamanders in het bosgebied en knobbelganzen en eenden dragen bij aan de levendigheid van het park. De toegang tot het park, dat het hele jaar door geopend is, is gratis. Banken en ligstoelen nodigen uit om te blijven hangen. Overigens: Het beroemde Hermannsbornse geneeskrachtige water is nog steeds beschikbaar bij de ingang van het park in het poortgebouw. Of bezoek het café in het hoofdgebouw van het Kurhaus. Op het terras kunt u genieten van het uitzicht op het park met een kopje koffie en een stuk taart.
 
Een wandeling door de grote heidetuin naar Silberberg is aan te bevelen. Van daaruit heb je een zeer goed zicht op het hele complex.

Informatie:

Park-Klinik Bad Hermannsborn
Hermannsborn 1
33014 Bad Driburg-Bad Hermannsborn

Tel. 05253 407000

Het park is het hele jaar door geopend.
Gratis toegang.