Kasteelpark Wehrden

Het kleine landschapspark uit het einde van de 19e eeuw heeft een betoverende charme in combinatie met het vroegbarokke kasteel en een vrijstaande toren.

De eigenaar van het kasteel uit 1696 was de prins-bisschop van Paderborn, Hermann-Werner Freiherr von Wolff-Metternich. De toren, die het bekijken waard is, is vernoemd naar de dichteres Annette von Droste-Hülshoff, die er woonde toen ze haar familie bezocht.

Pas aan het einde van de 19e eeuw ontstond het nog goed bewaarde landschapspark. Na gedeeltelijke herbebossing en gebrek aan onderhoud in de tussentijd is het in de afgelopen jaren volgens de oorspronkelijke plannen gerepareerd. Opvallend zijn de oude magnolia en tulpenbomen en enkele oude parkbomen in de bloeiperiode. Verschillende piramidestammige eiken, een grote ginkgo en machtige, altijdgroene douglassparren en hemlocks onderscheiden zich van de historische plantengroei. Zeldzaamheden zijn een hakhouten beuk en een lauriergebied.

In het beboste deel van het park stonden nog oude bomen en resten van het padsysteem. Deze werd in 2003 gedeeltelijk gerestaureerd volgens het oorspronkelijke plan uit 1895. Een overstromingskanaal scheidt het publieke en het private deel van het park.

 

 

 

Contact & verdere informatie:

Schloss Wehrden
Am Gut 1
37688 Beverungen
Duitsland

Tel. +49 (0)5273 392221 (Tourist Information Beverungen)

Het hele jaar open.
Toegang gratis.