De paden van diversiteit / Natti-Route

De "paden van diversiteit" in het prachtige natuurbelevenisgebied Ottbergen leiden door een gevarieerd cultuurlandschap tot aan de hellingen rechts en links van de Nethe. De 14 km lange route kan worden verdeeld in twee (bijna 8 km elk) lange trajecten - noord en zuid - door middel van een verbindingsweg die ter plaatse is gemarkeerd.

Er is ook een klein "holle weg circuit" van ongeveer 4 kilometer lengte, die apart gemarkeerd is. Deze zogenaamde "Natti-Route" is gemarkeerd met een kleine slang en biedt een verscheidenheid aan ervaringen voor kinderen onderweg. Er is een slakkenpad, een poort naar de jungle, evenwichtselementen en nog veel meer.

De "Natti-Route" begint en eindigt bij het station in Ottbergen. Natti laat haar jonge en oude bezoekers op de Mühlenberg graag haar thuis zien in het zonnige, droge grasland op de hellingen van Ottbergen. Onderweg zijn er niet alleen elementen om aan mee te doen, maar ook veel interessante feiten om te leren!

Dit project maakt deel uit van de Children's Adventure World Nature van het Natuurpark en wordt gesteund door de Europese Unie.

Het landschap rond Ottbergen en Bruchhausen wordt enerzijds gekenmerkt door het Nethedal, waarlangs de wandelroute loopt, en anderzijds door een bijzonder indrukwekkend mozaïek van verschillende soorten grondgebruik zoals grasland, weiden, weilanden, velden, oevers en bossen. Het historische cultuurlandschap in het Kulturland Höxter opent zich op een bijzondere manier voor de wandelaar.

"Hij moet door deze holle steeg komen..."

In tegenstelling tot vandaag de dag waren de wegen en paden in vroegere tijden zeer divers. In het traditionele cultuurlandschap rond Ottbergen en Bruchhausen is deze diversiteit tot op heden bewaard gebleven. Naast moderne padverbindingen zijn er verdiepte paden in het terrein, dromerige bospaden en met bloemen omzoomde gras- en grindpaden. Om de magie van dit landschap voor toekomstige generaties te behouden, zijn de "kalkrijke graslanden rond Ottbergen" opgenomen in het "Natura 2000" netwerk en daarmee een belangrijk onderdeel geworden van het Europese natuurerfgoed. De 13 kilometer lange rondweg rond de dorpen Ottbergen en Bruchhausen maakt dit natuurlijke erfgoed toegankelijk. Aan beide zijden van de Nethe beklimt het beboste hoogten en mager open land. Bijzonder zijn de historische verzonken paden, die al eeuwenlang bestaan en in de loop van het project gedeeltelijk zijn vrijgemaakt.

Voor de planning van de tour:

Het parcours is gemakkelijk te lopen zonder speciale uitrusting. Vanaf het station van Ottbergen klimt het echter meer dan 160 meter in hoogte over een traject van 2,5 kilometer. Er zijn ook twee diepere dalbeuken die in de verdere loop van het traject moeten worden doorkruist. Een beetje conditie is daarom nuttig. Als u niet de hele route wilt lopen, heeft u de mogelijkheid om de ronde in Ottbergen op te splitsen via een lokaal aangegeven snelkoppeling (telkens ca. 8 km afstand).

De korte "Natti-Runde" is zeer geschikt voor gezinnen, maar kan niet met een kinderwagen.

Alle avontuurlijke gebieden staan vermeld in de interactieve routeplanner "Teuto-Navigator". Hier kunt u gratis een routebeschrijving, gedetailleerde routebeschrijvingen, wandelkaarten om af te drukken en SAP-bestanden om te downloaden verkrijgen.

 


Die Kalkmagerrasen bei Ottbergen im Film: