Wonderbaarlijke Natur - Europees natuurerfgoed midden in Duitsland

Op stap doorheen de "Erlesene Natur"

Natuurbehoud en ontspanning zouden elkaar niet mogen uitsluiten. Daarom leiden wij u met het project "Erlesene Natur" doorheen de mooiste hoekjes van Kulturland Kreis Höxter. Orchideeënrijke beukenbossen, kleurrijke kalkgraslanden en zonovergoten heiden staan op u te wachten. De uitgebreide en gezellige wandelingen laten een onvergetelijke indruk op u na. De schoonheid van de natuur bevindt zich voor uw eigen huisdeur en u zal vaststellen dat geluk werkelijk in een klein hoekje schuilt.

Bijvoorbeeld aan de Desenberg, waar u prachtige zwaluwstaarten kunt observeren tijdens hun  “vulkaandans”. Of in Willebadessen waar u kunt wandelen doorheen kleurrijke kalkweiden met het gefladder van vlinders op de achtergrond. De Weser-Skywalk (uitkijkpost) aan de kliffen van Hannover bij Würdegassen nodigt u uit om te “zweven over rotsen & water”, bij Bad Driburg ontdekt u de wereldbossen van Midden-Europa. Webcams bieden een volledig nieuwe inkijk in de mysterieuze wereld van de vleermuizen binnenin historische spanten. Wie niet op eigen houtje op ontdekkingsreis wil gaan, kan beroep doen op deskundig advies van gekwalificeerde natuur- en landschapsgidsen.

Hartelijk welkom en een aangename ontspanning gewenst in de "Erlesene Natur"!

 


Het project „Erlesene Natur – Naturerleben im Kulturland Kreis Höxter" werd door volgende instituties ondersteund:

 

 

"Erlesene Natur" samengevat in drie minuten

(Links die aan het einde van de video worden weergegeven, worden automatisch gegenereerd door YouTube en zijn geen aanbevelingen van Kreis Höxter.) 

Belevingsgebieden

In het hart van het Weserbergland en in het zuiden van het natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte, ver van agglomeraties, industrie en verkeer, strekt Kulturland Kreis Höxter zich uit. In deze "Erlesene Natur" kunt u beukenbossen vol orchideeën, bizarre rotsen en natuurlijke beken, gevarieerde bloeiende kalkgraslanden, zondoorstroomde heiden van jeneverstruiken en geheimzinnige venen verwachten.