Dromen onder groene daken

In idyllische ligging, in directe omgeving van het park van het kasteel Rheder en aan de oever van de Nethe, is nog een pronkstuk van “Erlesene Natur” ontstaan. Het weidenpaleis in het Nethedal is een levend bouwwerk uit honderden teenwilgen. Het moet zich ontwikkelen tot een groene ontmoetingsplaats voor jong en oud, die symbolisch de levenskracht en de schoonheid van de natuur weerspiegelt.

Twee wandelpaden – het pad “Wasserwelten” en het pad “Waldwelten” – ontsluiten vanuit het weidenpaleis, het idyllische landschapspark om het kasteel Rheder.

Imposante afmetingen
Met een lengte van rond de 30 meter en een hoogte van 10 meter is het weidenpaleis een daadwerkelijke blikvanger. De twee torens zullen u doen denken aan het westwerk in Corvey en worden zo verbonden met het diverse kloosterlandschap. Een grote koepel is eveneens een rustruimte en een tribune voor evenementen. Een rond gevormde arcade nodigt de kinderen uit om verstoppertje te spelen en te tieren. Het groene bouwwerk is de meeste tijd van het jaar voor iedereen gratis toegankelijk, maar kan ook voor huwelijken en andere feesten of evenementen geboekt worden.

Internationaal gemeenschapswerk
De bouw van het weidenpaleis in het voorjaar van 2012 was heel bijzonder. Studenten en jongeren, mensen met functiebeperkingen, vrijwillige helpers uit de hele regio en zelfs leden van internationale jeugdwerkkampen hielpen een handje onder leiding van ervaren experts – er werden geen machines gebruikt!

Mooi ingebed
Het weidenpaleis is omringd door de Nethe, de Siekbach (beek) en oude vakantiehuisjes op de rand van het historische landschapspark. Recent aangelegde wegen nemen het idee van het park op, leiden naar het paleis en naar de Nete, waar een nieuw oeverplaats u uitnodigt te verblijven en te spelen. Ook een van de drie historische ijsvijvers, die ooit dienden voor de winning van ijs, is gedeeltelijk weer gevuld. In 2013 onstond een weiden leerpad, dat de diversiteit van deze gewassen en de betekenis ervan toont voor het Kulturland Kreis Höxter.

Naarmate de seizoenen veranderen...
...veranderd het weidenpaleis heel veel. Het is echter altijd een bezoek waard

Weidenpalais im Film: