Met de vleugelslag van de Lycaenidae

Kom op het vlinderpad en beleef het rijk van de vlinders.. Vooral op zonnige zomerdagen waant men zich in het landschap van het Middelandse Zeegebied.

In het rijk van de vlinders

Uitgebreide schapenweiden bedekken de helling van muschelkalk, ten noorden van Willebadessen, die naargelang de tijd van het jaar een heel andere fascinerende sfeer verspreidt. Als u beter kijkt, zal u een biodiversiteit ondervinden die u waarschijnlijk nog nooit gezien heeft. Duizenden bonte bloemen rekken zich uit naar de zon toe en de geur van de aromatische kruiden zorgt voor een mediteranische flair in de kalktriften – een paradijs voor iedereen die zoals onze vlinders ook van de zon houdt!

Meer dan 50 soorten dagvlinders worden hier tot nu toe getoond. In de regio Höxter is er daarom nauwelijks een geschikt gebied om de wereld van de vlinders met de prachtige kleuren te leren kennen.

Op de Kalktriften bevindt zich ook de grootste gentiaan, de kruisbladgentiaan. De gentiaan die zo zeldzaam is in Midden-Europa dient als voedselplant voor de rupsen van een nog zeldzamere vlinder, de Berggentiaanblauwtje. In Midden-Europa zijn beide soorten, plant en vlinder, nergens zo talrijk te vinden als in Höxter!

Volg de vlucht van de schubvleugeligen en leer tijdens uw wandeling nieuwe en interessante dingen over het leven van deze fascinerende dieren!

Excursietip:

Bezoek de Kalktriften tussen Mei en Augustus – u kan meer dan 50 soorten dagvlinders observeren op de vlinderpad. Deze bieden u niet alleen fantastische uitzichten, maar ook nodigen ze u uit te ontspannen op de ligstoelen.


Die Kalktriften bei Willebadessen im Film: