Verfrissing in het rijk van de prachtige beekjuffers

Waar de Nethe en de Wezer zich kussen – daar bevindt zich: het rijk van de prachtige beekjuffers! Op sommigen plaatsen, dicht bij de koele wateren van de Nethe, openen de staalblauwe mannetjes van de bosbeekjuffers hun vleugels om te flirten of om de concurrenten van hun gebied weg te krijgen. In tegenstelling tot de mannetjes zijn de vrouwtjes met hun metallic bruine kleur duidelijk discreter.

Overal geliefd – de Nethemonding

Niet enkel voor de beekjuffers is de Nethemonding een magische trekpleister: vanaf begin juni zoeken kopvoornen en barbelen uit de Wezer de Nethemonding op. Ze zijn op zoek naar voldoende paaiplaatsen, die in tegenstelling tot de Wezer, in de Nethe overvloedig te vinden zijn. Voor hun kinderen is de Nethe een ideale, alsook niet helemaal gevaarloze opvoeding. Samen met kleine vissen zoals de elrits behoren de jonge vissen tot de zeer bijzonder begeerde consumptievissen van de ijsvogel.

Tips:
Naast de schuilhutten vindt u twee gemakkelijke ligbedden. Hier kunt u in de ware zin van het woord uw voeten hoog leggen. Op de rustplaats is er ook een schaduwrijk levend bouwwerk: leerlingen van de Hoffmann-von-Fallersleben-Realschule uit Höxter hebben in het kader van de wedstrijd “Schulen ans Wasser“ (Scholen aan het water) samen een weidentipi gebouwd.

Mededeling:
Het oeverbereik werd zodanig hervormd, dat u een gemakkelijke toegang tot het verfrissende water van de Nethe heeft. De grindeilanden buiten dit bereik zijn belangrijke paaigebieden voor onze vissen en mogen daarom niet betreden worden.

Voor de routeplanning:  
Alle geopende belevingsgebieden staan in de interactive routeplanner “Teuto-Navigator” vermeld. Hier vindt u gratis route-informatie, gedetailleerde routebeschrijvingen, wandelkaarten die u kunt afdrukken en GPS-data die u kunt downloaden.


Die Nethemündung im Film: