Duiken in het Muschelkalkmeer

Op het deelstaatoverkoepelende pad tussen de dorpen Körbecke in Nordrijn-Westfalen en Lamerden en Ostheim in Hessen, verplaatst u zich naar de bodem van een voormalig subtropisch Muschelkalkmeer.

240 miljoen jaar geschiedenis van de aarde
Het wandelpad brengt u in nog geen 10 km en in ongeveer drie uur over het dal van de Diemel en over de aangrenzende heuvelranden. Ontdek zowel de natuurkundige, alsook de archeologische schatten langs het pad en geniet op een ligbed van het heerlijke uitzicht.

Het pad slingert zich door kalk- en beukenbossen vol lentebloemen met prachtige kleuren tot aan de zogenoemde "neus" van Schwiemelkopf. In het dal naast de geliefde Diemel-fietspad, zijn de geologische bijzonderheden aan de onderkant van de Muschelkalks zichtbaar.

Duik en geniet grenzeloos en gevleugeld van een tijdreis van 240 miljoen jaar geschiedenis van de aarde.

Het dal van de vlinders
Begin 2000 werden in heel Europa de belangrijkste gebieden voor de bescherming van de inheemse dagvlinder uitgewezen. Het Diemeldal is het enige gebied in Noord-Duitsland, dat dit predicaat heeft gekregen. Hier werden tot nu toe rond de 100 soorten vlinders gezien, die de meest prachtige kleuren hebben.


Der Schwiemelkopf im Film: