Enkel vliegen is mooier

...of is motorrijden de mooiste hobby van allemaal? Tijdens deze tour leert u veel over de fascinerende technologie van helikopters en de gemotoriseerde tweewielergeschiedenis van de voor- en naoorlogse periode.

Over een afwisselende route - met leuke pauzes - leidt de tocht naar interessante bestemmingen met een technische geschiedenis.

Vanaf het motorontmoetingspunt Tonenburg bij Höxter gaat de tocht naar het noorden: Langs de markante kerk van St. Kilian en dwars door de historische oude stadskern van Lügde met zijn prachtig gerestaureerde boerderijen en de twee overgebleven vestingtorens. Over de Emmer gaan we verder in de richting van Bad Pyrmont. Wat volgt is puur natuur en daarnaast een mooie kronkelende weg met hier en daar wat haarspeldbochten.

Brede uitzichten, smalle kronkelende wegen en mooie kleine dorpjes maken de rit door het Extertal naar Rinteln tot een plezier. Hier kunt u onder de indruk zijn van de overvloed aan prachtige vakwerkhuizen.

Er volgt een kort stuk langs de Westfälische Mühlenstraße, langs Hartings Mühle - een watermolen uit de 19e eeuw en de bezoekersmijn van Kleinenbremen. In Bückeburg is niet alleen het helikoptermuseum een bezoek waard, maar ook de historische binnenstad en vooral het kasteel met zijn prachtige gevels zijn een lange pauze waard.

Vanuit de residentiestad klimt de route eerst aanhoudend bergopwaarts alvorens het verkoelende bos in te gaan en uiteindelijk weer af te dalen in bochten. In het volgende kleine bos wacht u een omweg naar kasteel Paschenburg: van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de Wezer-vallei en de Schaumburg onder het uitkijkpunt. Als het bos niet voldoende afkoeling biedt, kunt u diep in de geschiedenis van de aarde duiken in de Schillatgrot, de meest noordelijke druipsteengrot van Duitsland.

Het volgende deel van de route lijkt in Noord-Duitsland te liggen - ook al gaat het door het midden van Texas. Voor alle technologieliefhebbers is een omweg naar het Museum voor Landbouwtechniek en Landbouwwerk in Börry een goed idee, waar wordt getoond hoe technologie de landbouw heeft veranderd. De boerderij in Wickensen met zijn motor- en nostalgiemuseum laat ook het hart van de technologieliefhebbers snellerVol indrukken gaat de tocht verder door het natuurpark Solling-Vogler terug naar kasteel Tonenburg.

Vol indrukken gaat de tocht verder door het natuurpark Solling-Vogler terug naar kasteel Tonenburg.