Door bikers, voor bikers!

Ook de fietsers die hier wonen, waarderen de afwisselende en kronkelende landwegen van de regio, die over de zachte heuveltoppen van het middelgebergtelandschap en door de schilderachtige rivierdalen van de Wezer, Diemel en Nethe leiden. Door de favoriete tochten te volgen, die tussen de 170 en 310 km per tocht beslaan, kunt u de diversiteit van het bikergebied ervaren: landwegen met weinig verkeer, kleine dorpjes, originele kroegjes en fenomenale uitzichten.

Beleef het zelf: in Kreis Höxter zijn motorrijders van harte welkom!

Die schräge Tour

Lengte: 310 km ♦ Via vele bochten door de regio rijden en de rattenvanger tegenkomen, met de 'vliegende Hollander' de Wezer oversteken ... een merkwaardige tour!

 

Querbeet durchs Land

Lengte: 250 km ♦ Van boerderijwinkels, groentekisten, kaaswinkeltjes en andere lekkernijen - aan het einde van deze tocht bent u een paar smaakervaringen rijker...

Sommer-Seen-Tour

Lengte: 290 km ♦ Zo of zo: afkoeling gegarandeerd! – De tour voert u ver van de grote steden via kronkelige wegen naar de mooiste meren van de regio.

Märchen und Sagen

Lengte: 170 km ♦ Ontmoetingen met Doornroosje, Sneeuwwitje & co – links en rechts van de Wezer kan men vandaag de dag sprookjesfiguren ontmoeten. Gelooft u dit niet? Dan zit er niet anders op dan te vertrekken ...

Kurven, Kirschen und Kanonen

Lengte: 187 km ♦ Lievelingstour van een "Burgherrin". De tour is de lievelingstour van Gesine Kramer, die enkele jaren geleden samen met haar man de Tonenburg (trefpunt voor motorrijders) overgenomen heeft.

Pilgern mit PS

Lengte: 290 km ♦ Onderweg in het kloosterlandschap — het rijke kloostererfgoed heeft al meer dan 1000 jaar zijn sporen in de regio nagelaten.

Berg und Tal

Lengte: 217 km ♦ Belevenissen boven- en ondergronds. Terwijl de tour – die vele bochten telt – bergop en bergaf gaat, beloven de bezoekersmijnen ondergrondse avonturen.

Die Technik-Tour

Lengte: 196,5 km ♦ Tijdens deze tocht komt u veel te weten over de fascinerende technologie van helikopters en de geschiedenis van helikopters en de gemotoriseerde tweewieler geschiedenis van de voor en naoorlogse periode.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Off the mainroads

Lengte: 210 km ♦ Kleine kronkelende landweggetjes leiden langs prachtige uitzichten en naar plaatsen vol geschiedenis en verhalen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)