Voor jullie veiligheid

De veiligheid van de motorijders op de wegen van Kreis Höxter is de grote zorg van de districtspolitie van Höxter.

Kreis Höxter heeft zich in de afgelopen jaren niet alleen omwille van haar afwisselingsvol landschap met bochtige en heuvelachtige motortrajecten ontwikkeld tot een trefpunt voor motorrijders. Het districtsbestuur, de lokale economie en de toerismesector benutten deze ontwikkeling. Talrijke motortochten voor ontspannings- of weekenduitstapjes worden aangeboden.

Met dit op het oog heeft de politie zich als doel gesteld de verkeersveiligheid voor motorrijders in Kreis Höxter te verbeteren en het aantal en de ernst van de gevolgen van motorongevallen te reduceren. Door verschillende informatieacties, ondernomen door de politie, en begeleidend verkeerstoezicht zal de veilige motortocht op de straten in Kreis Höxter mogelijk gemaakt worden.

De GfW in Kulturland Kreis Höxter organiseert regelmatig aan het begin van het Biker-seizoen geleide toeristische groepentochten. Parallel en in samenwerking met de GfW vindt op dezelfde dag de Motorradaktionstag der Kreispolizeibehörde Höxter (motoractiedag van de districtspolitie Höxter) plaats.

Het evenement, dat op een zondag plaats vindt, biedt de motorrijders de mogelijkheid om de gevaren van het motorrijden te ervaren. Aan informatiestandjes, tijdens tentoonstellingen en met videoclips krijgt u een zicht op de dagelijkse gevaren van motorrijders. Bovendien krijgt u de mogelijkheid om aan een reactie- en kijktest deel te nemen om uw vaardigheden te testen. In samenwerking met de rij-instructeurs van de plaatselijke rijscholen wordt er professionele veiligheidstraining gegeven. De ritten staan onder begeleiding van politiemotoren en leren de bikers hoe ze gevaarlijke situaties veilig moeten overwinnen in reële omstandigheden – rem- en bochttrainingen voor iedereen, die na een tocht gezond en wel terug naar huis willen keren. Dit maakt het districtsgebied Höxter naast al haar landschappelijke bezienswaardigheden ook tot één van de veiligste bikerregio’s van de hele deelstaat.

Op 4 bekende motortrefpunten (Tonenburg, Villa Löwenherz, Gut Albrock, Gut Externbrock) staan in het districtsgebied informatieborden, die de motorrijders over speciale ongevals- en veiligheidssituaties informeren. De districtspolitie van Höxter wil ook met de bikers samenwerken om veiligheid te garanderen.

Meer info op www.polizei-nrw.de/hoexter of rechtstreeks bij de districtshoofden van politie Höxter, directie verkeer, Bismarckstraβe 18, Höxter 37471 (+49 (0)5 271 962-1410; ).