Voor jullie veiligheid

De veiligheid van motorrijders op de wegen van het district Höxter baart de districtspolitie grote zorgen.

In de loop van de laatste jaren is het district Höxter niet alleen een populaire bestemming voor motorrijders geworden vanwege het gevarieerde landschap met zijn bochtige en bergachtige routes. Het districtsbestuur, de plaatselijke economie en de toeristenindustrie profiteren van deze ontwikkeling. In de vorm van toerisme
Talrijke aanbiedingen voor excursies of weekendtrips worden gedaan in de vorm van toeristische campagnes.

Tegen deze achtergrond heeft de politie zich ten doel gesteld de verkeersveiligheid voor motorrijders in het district Höxter te verbeteren en het aantal en de ernst van de gevolgen van motorongevallen te verminderen.

De politie van het district Höxter houdt in het voorjaar regelmatig een motoractiedag. Het evenement biedt motorrijders een uitgebreide gelegenheid om de gevaren van het motorrijden te ervaren. Informatiestands, tentoonstellingen en videoclips geven inzicht in de realiteit van de gevaren voor motorrijders. In samenwerking met rij-instructeurs van lokale rijscholen zal er live rijveiligheid zijn zullen er live trainingen worden gehouden. De ritten, begeleid door politiemotoren, leren motorrijders hoe zij onder reële omstandigheden veilig grenssituaties kunnen beheersen - oefeningen voor iedereen die na een tocht gezond en ongedeerd thuis wil komen. Dit maakt het district Höxter, naast de landschappelijke attracties, tot een van de veiligste motorregio's van Duitsland.

Op bekende motorontmoetingsplaatsen in het district staan vitrines met informatie over de bijzondere ongeval- en veiligheidssituatie van motorrijders. De politie van het district Höxter wil ook met motorrijders samenwerken op het gebied van veiligheid.

Meer informatie is beschikbaar op www.polizei-nrw.de/hoexter of rechtstreeks bij de politie van het district Höxter, Bismarckstraße 18, 37471 Höxter (05271 962-1410; ).

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)