Nieheim museum landschap

In het "Deutsche Kaasmuseum", het "Westfaalse Biermuseum" en het "Deutsche Sackmuseum", midden in het historische centrum van de agrarische stad Nieheim, kunt u de veelzijdigheid van Westfalen ontdekken!

Het "Duitse Kaasmuseum" en het "Westfaalse Biermuseum" bieden pure verleiding om te genieten en Westfalen laat zich hier van zijn lekkerste kant zien.

Duits kaasmuseum
Wat is rauwmelkse kaas? Wat betekent "Dicklegen", wat betekent "Bruchschneiden"? Hoe melk je een koe? En hoe komen de gaten eigenlijk in de kaas? Duitsland is een groot kaasland en Nieheim de hoofdstad met de grootste kaasmarkt: deze claim wordt weerspiegeld in twee oude boerderijen die in Nieheim zijn herbouwd, waar het DEUTSCHE KÄSEMUSEUM een unieke kaaservaring biedt.

Proef de beste kazen van Duitsland en Westfalen. Speciaal voor kinderen: ga op een melkkrukje zitten en test je talent op de uier van een koe! Je wilt erbij zijn als de kaas wordt gemaakt: Op slechts 300 meter afstand kunt u zien hoe Nieheimer kaas wordt gemaakt in Menne's Schaukäserei. Menne's showmelkerij, Hospitalstr. 22, tel. 05274 472.

Westfaals Biermuseum
Waarom was bier brouwen een vrouwenzaak in Westfalen?
Wat is Grut? Welk bierglas hoort bij welk bier? En waarom is de bierconsumptie in Westfalen hoger dan in Beieren? Ontdek hoe bier werd gebrouwen en waarom er twee zuiverheidswetten zijn.

De bieren van het burgerbrouwersgilde van Nieheim zijn authentiek. Zij weerspiegelen de Westfaalse brouwtraditie. Net zoals de Nieheimer brouwers in de Ratskeller hun bier vroeger troebel serveerden, zet het burgerbrouwersgilde van Nieheim deze traditie voort.

Het museumlandschap van Nieheim wordt gecompleteerd door het "Duitse zakkenmuseum", een van de meest bizarre musea van heel Duitsland!

Culinarium

Informatie:

Deutsches Käsemuseum
Lange Str. 12
33039 Nieheim

Tel. 05274 8304

Informatie:

Bürgerbrauzunft Nieheim e.V.
Lange Straße 5
33039 Nieheim

info@nieheimer-bier.de

Informatie:

Heimatverein Nieheim e.V./ Sackmuseum
Martin Stamm
Wasserstraße 6
33039 Nieheim

Tel. 05274953630