Beverungen - Drie vliegen in één klap

Onderweg in het drielandenpunt
De Wezer, Diemel en Weser-Skywalk – drie bezienswaardigheden die u in één keer kunt ontdekken op deze gevarieerde halve dagtocht. De tocht dankt haar bijzondere charme aan het wisselspel van een plateau en rivierdalen alsook talrijke bezienswaardigheden. Vanuit Beverungen fietst u vervolgens door het Wezerdal naar Herstelle. Vanuit Herstelle fietst u verder naar het plateau. Iets verder heeft u een geweldig uitzicht op de ruïnen van de Krukenburg (Krukenburcht). Vervolgens fietst u naar Bad Karlshafen, waar de Diemel in de Wezer uitmondt, en van hieruit terug naar Beverungen. 

Beverungen & Bad Karlshafen
De Wezerstad Beverungen ligt in een uitgestrekt keteldal aan de monding van de Bever in de Wezer. Al van ver groet het karakteristieke bouwwerk van de stad de bezoeker – de burcht die in het jaar 1330 aan de Wezerbrug gebouwd is. Het verleden komt tot leven bij het stadhuis met de Michaelsbrunnen, bij het Cordt-Holstein-Haus met zijn rijke ornamentele kunst op de houten balken, en het oude veerhuis. De zoute bronnen en de ‘burgerlijke barok’ maakten Bad Karlshafen bekend. Bezienswaardig is o.a. het ‘Duitse Hugenotenmuseum’.

Abdij van Herstelle
Hoog boven de Wezer op de ‘Hersteller Berg’ – in het drielandenpunt Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Hessen – lijkt de hectische wereld plots ver weg. Dit kan voor een korte namiddag, een kort gesprek, een korte wandeling door de mooie kloostertuin of een hele vakantie zijn. In de Benedictinessenabdij van het heilige kruis in Herstelle, waar op dit moment 38 zusters leven, kunnen bezoekers op adem komen, ontspannen of nadenken. Ze kunnen daarbij eenvoudig de drukte van het dagelijkse leven achter zich laten.

Zweven boven rotsen & water
De ‘Hannoveraanse Kliffen’ rijzen majestueus boven de Wezer uit het bos op. De schaars begroeide zandsteenrotsen zijn omringd door knoestige, gedeeltelijk oeroude beuken en eiken. Maak te voet een omweg naar de Weser-Skywalk: vanaf hier heeft u een fascinerend uitzicht op de rotsformaties en de Wezer, die zo’n 80 meter lager ligt. 

Boerderijmuseum en papegaaienhof
Een wondermooie plaats om een pauze in te lassen is het Erlenhof in Herstelle. In het boerderijmuseum kunt u zich verdiepen in de oude tijden en op het papegaaienhof kunt u de gevederde schoonheden bewonderen.