Voor oog, ziel en lichaam

Pelgrimstocht op 2 banden

5 dagen op de Kloostertuinroute van de Weser naar het Teutoburgerwoud

11.08. - 15.08.2023


...voor allen die een versnelling lager willen schakelen en zichzelf willen trakteren op een time-out in het drieluik van sfeervolle landschapsimpressies, afwisselend kloosterleven en spirituele impulsen.

De 315 km lange "Klooster-tuinen-route" verbindt meer dan alleen kloosters en hun tuinen. Het is tegelijk een uitnodiging om een versnelling lager te schakelen, om te pauzeren en verder te gaan, om weg te komen uit het leven van alledag en je onder te dompelen in een andere wereld. Bijzondere kloosterlocaties - van kleine kloostergemeenschappen tot bisschopsresidenties, van kloosterruïnes tot werelderfgoed - vormen het decor van deze pelgrimstocht door het Weserbergland en het Teutoburgerwoud. Tijdens vijf etappes, elk tussen 52 en 67 km lang, is er voldoende tijd voor een bezoek aan de kloosters, een praatje, een kleine ontspanning 's avonds en natuurlijk lekker en versterkend eten.

Een voorproefje: Etappe 1 - Marienmünster-Gehrden (68 km)

We beginnen onze tocht op de Kloostertuinroute bij de abdij van Marienmünster. "Kom en zie" is het motto op de bijbelpaal daar, en er is hier genoeg te zien en te horen: de kleine abdijtuin bijvoorbeeld, het moderne bezoekerscentrum, dat ons in de stemming kan brengen voor de rondleiding, of de imposante abdijkerk. Maar de echte schat van het complex is het orgel, waarvan we vandaag de dag de indrukwekkende klanken kunnen beluisteren.

Licht heuvelachtig, maar overwegend licht glooiend, leidt het fietspad ons naar Brenkhausen, waar de algemene bisschop van de Koptisch-orthodoxe kerk in Duitsland zijn zetel heeft. Wij zijn van harte uitgenodigd om ons even onder te dompelen in deze wereld en ons te laten vertellen over de spiritualiteit van de Koptische Kerk. We rijden verder naar Höxter, langs het UNESCO-werelderfgoed Corvey en eerst langs de Weser. We volgen dan het riviertje de Nethe naar Brakel-Gehrden. Hier, waar vroeger Benedictijner nonnen woonden, is nu een modern kasteelhotel gebouwd. We dineren in het oude klooster en laten ons 's avonds in de heerlijk comfortabele bedden zakken. En zo kan de volgende dag beginnen.

Informatie over alle andere etappes en over het aanbod "Fietsroute Klooster-Tuinroute van de Weser naar het Teutoburger Woud" vindt u onder "Verwante links"!

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)