Wandelen en luisteren - oecumenische Weg der Stille

Kloosters zoals de Abdij van Marienmünster of de voormalige Benedictijnenabdij van Corvey – verscholen in een uitgestrekt kloosterlandschap – nodigen uit om bewust te luisteren: laat de geluiden, die tijdens het wandelen op de verschillende soorten ondergrond ontstaan, op u inwerken en luister naar de natuur en uw eigen ademhaling. Draag de beelden en gedachten, die daarbij ontstaan, van de wandelweg naar de stilte van de kloosters en neem die mee naar uw dagelijks leven:
geef de stilte een plaats in uw dagelijks leven.

Wandel- en pelgrimstochten van telkens 10 tot 15 kilometer lang, gemarkeerd door  het 'Weg-der-Stille logo', leiden u door het natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte.

Fantastische uitzichten, dichte wouden, kaarsrechte boswegen, maar ook bijna vergeten kerkpaden uit de late middeleeuwen nodigen uit om afstand te nemen van de snelle levensritmes van onze tijd en om opnieuw stil te staan bij datgene wat echt belangrijk voor u is.

U bepaalt het thema, want deze route kan uw geest meermaals openstellen voor nieuwe boodschappen en een rijkdom aan innerlijke rust en kalmte.

Elke bestemming (Corvey, Brenkhausen, Marienmünster en Schwalenberg) biedt een bijzonder inhoudelijk zwaartepunt dat u kan meenemen en waar u onderweg voordeel van heeft.

Overal wacht u een vriendelijke gastvrijheid, zoals die al eeuwenlang bedreven wordt – om lichaam en ziel te versterken.


De "Weg der Stille" in de TEUTO_Navigator: