Onderweg in de kloosterregio

Zoals het een kloosterregio betaamt, lopen er meerdere pelgrimwegen door Kulturland Kreis Höxter. Als eerste de Jacobsweg, die de pelgrims van Corvey via Brakel naar Bad Driburg en vervolgens naar Santiago de Compostela voert. Een andere meerdaagse pelgrimweg is de 'Weg der Stille', die vier buitengewone oorden aan het Teutoburgerwoud/Eggegebergte met elkaar verbindt. Bovendien zijn er nog vele andere kleine paden die de moeite waard zijn.

De Jacobsweg

De Jacobsweg fascineert al jaren de mensen. Wie wil, kan in de kloosterregio op weg gaan en vanuit de voormalige benedictijnenabdij van Corvey via Brakel en Bad Driburg de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela volgen. Deze weg is met de Sint-jacobsschelp gemarkeerd.

Weg der Stille

Ontspan tijdens het wandelen, geniet van het uitzicht en ervaar authentieke kloosterdorpjes. Dit alles kunt u doen op de 41 km lange "Weg der Stille" tussen het werelderfgoed Corvey en het vakwerkstadje Schwalenberg. De etappes van 12 tot 15 kilometer lengte voeren vanaf de Weser door het natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte en laten voldoende ruimte voor echte ontspanning.

Mutter-Anna-Pilgerweg Brakel

Op de 4,9 km lange pelgrimsroute komt u herhaaldelijk voorstellingen van de heilige Anna tegen in kloosters, kapellen, kerken en bij schrijnen en fonteinen langs de weg.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Schöpfungspfad Hardehausen

Op zeven stations - van de schepping van de dag tot de voltooiing van de schepping en de rustdag - krijgt u de gelegenheid om het scheppingsverhaal van de Bijbel te beleven. U zult stof tot nadenken krijgen over de verantwoordelijkheid die wij hebben om de aarde te bewaren, zodat de mensen in verwondering kunnen blijven staan voor Gods schepping.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)