Onderweg in de kloosterregio

Zoals het een kloosterregio betaamt, lopen er meerdere pelgrimwegen door Kulturland Kreis Höxter. Als eerste de Jacobsweg, die de pelgrims van Corvey via Brakel naar Bad Driburg en vervolgens naar Santiago de Compostela voert. Een andere meerdaagse pelgrimweg is de 'Weg der Stille', die vier buitengewone oorden aan het Teutoburgerwoud/Eggegebergte met elkaar verbindt. Bovendien zijn er nog vele andere kleine paden die de moeite waard zijn.

De Jacobsweg

De Jacobsweg fascineert al jaren de mensen. Wie wil, kan in de kloosterregio op weg gaan en vanuit de voormalige benedictijnenabdij van Corvey via Brakel en Bad Driburg de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela volgen. Deze weg is met de Sint-jacobsschelp gemarkeerd.

Weg der Stille

De ongeveer 40 km lange 'Weg der Stille' verbindt vier buitengewone plaatsen in een vakantieregio, die vaak 'Heilgarten Deutschlands' wordt genoemd. Wandel- en pelgrimstochten van telkens 10 tot 15 kilometer lang, gemarkeerd door  het 'Weg-der-Stille logo', leiden u door het natuurpark Teutoburgerwoud/Eggegebergte.