Kloostertuinenroute

Onderweg met de fiets
Hemelse kloosters en paradijselijke tuinen

Vroeger waren de „hemelse tuinen“ alleen voor de conventie weggelegd, vandaag de dag zijn alle bezoekers van harte welkom in deze adembenemende kloostertuinen. De Kloostertuinenroute biedt een 315 kilometer lange en goed bewegwijzerde route de mogelijkheid, waar u het rijke religieuze erfgoed in het cultuurland Kreis Höxter kan ontdekken. Bovendien geniet u van gevarieerde landschappen en bezienswaardigheden tussen de Wezer, de Egge en het Teutoburgerwoud. Daar zijn verschillende kloostertuinen ontstaan, die ontworpen zijn naar christelijke voorbeelden. Tegenwoordig hebben deze kloostertuinen een moderne twist gekregen.


De Hochstiftroute

De twee bewegwijzerde routes "Paderborner Land Route" en "Kloster-Garten-Route" vormen samen de Hochstift-Route, die u door de afwisselende landschappen tussen de domstad Paderborn en het werelderfgoed Corvey aan de Weser voert. De meerdaagse tour kan gemakkelijk geboekt worden bij Paderborner Land. U kunt de flyer gratis bestellen onder de rubriek "Service & Info".

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

De Kloster-Garten-Route in etappes

De Kloostertuinroute begint bij de abdij van Marienmünster. Vanaf hier kunt u de hele tocht fietsen in vijf etappes van tussen de 52 en 67 kilometer. U kunt genieten van het prachtige landschap en toch genoeg tijd overhouden voor een of twee sightseeing tours.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Uitstapjes langs de route

De Kloster-Garten-Route door het Kulturland Kreis Höxter verbindt niet alleen kleine, paradijselijke tuinen en kloosterlijke inrichtingen met elkaar, maar biedt nog veel meer om te ontdekken.

Service langs de route

Heeft u een fietsenmaker nodig of wilt u graag een e-bike huren om meer van onze omgeving te zien? Geen probleem, wij informeren u graag over fietswerkplaatsen en verhuurpunten langs de Kloster-Garten-Route.

 

Bijbelpalen

28 Bijbelpalen langs de Kloostertuinroute maken de fietsroute tot een echte pelgrimstocht. Op elke locatie staat een bijbelvers, gekozen en geïnterpreteerd door de plaatselijke gemeenschap. De Bijbelpalen nodigen u uit om even stil te staan bij uw eigen geloof of bij de Bijbel.

 

Enquête over de Kloster-Garten-Route

Wij hopen dat u een mooie tijd heeft gehad met de Kloster-Garten-Route. Omdat uw mening voor ons erg belangrijk is, zouden wij het enorm waarderen wanneer u een paar minuten de tijd neemt om een aantal vragen over uw verblijf te beantwoorden.