Kloostertuinenroute

Onderweg met de fiets
Hemelse kloosters en paradijselijke tuinen

Vroeger waren de „hemelse tuinen“ alleen voor de conventie weggelegd, vandaag de dag zijn alle bezoekers van harte welkom in deze adembenemende kloostertuinen. De Kloostertuinenroute biedt een 315 kilometer lange en goed bewegwijzerde route de mogelijkheid, waar u het rijke religieuze erfgoed in het cultuurland Kreis Höxter kan ontdekken. Bovendien geniet u van gevarieerde landschappen en bezienswaardigheden tussen de Wezer, de Egge en het Teutoburgerwoud. Daar zijn verschillende kloostertuinen ontstaan, die ontworpen zijn naar christelijke voorbeelden. Tegenwoordig hebben deze kloostertuinen een moderne twist gekregen.


De hele tour in de TEUTO_Navigator:

De route

Het Kulturland Kreis Höxter biedt met zijn 28 kloosters en kloosterlijke inrichtingen in een aantrekkelijk uitgestrekt landschap de ideale combinatie van de thema’s „kloosters“ en „fietsen“.

Uitstapjes langs de route

De Kloster-Garten-Route door het Kulturland Kreis Höxter verbindt niet alleen kleine, paradijselijke tuinen en kloosterlijke inrichtingen met elkaar, maar biedt nog veel meer om te ontdekken.

Service langs de route

Heeft u een fietsenmaker nodig of wilt u graag een e-bike huren om meer van onze omgeving te zien? Geen probleem, wij informeren u graag over fietswerkplaatsen en verhuurpunten langs de Kloster-Garten-Route.

 

Bibel-Pfähle

28 Bibel-Pfähle entlang der Kloster-Garten-Route machen die Radroute zu einer echten Pilgertour. An jedem Standort ist ein Bibelvers angebracht, der von der jeweiligen Gemeinde vor Ort ausgewählt und interpretiert wird. Die Bibel-Pfähle laden dazu ein, einen Moment innezuhalten und sich mit dem eigenen Glauben oder der Bibel auseinanderzusetzen.

Enquête over de Kloster-Garten-Route

Wij hopen dat u een mooie tijd heeft gehad met de Kloster-Garten-Route. Omdat uw mening voor ons erg belangrijk is, zouden wij het enorm waarderen wanneer u een paar minuten de tijd neemt om een aantal vragen over uw verblijf te beantwoorden.